Εισαγωγή στη Λογική Σχεδίαση και τη VHDL
Overview

Σκοπός του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε εισαγωγικές έννοιες και γνώσεις της Λογικής Σχεδίασης και των Ψηφιακών Κυκλωμάτων. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα θα εισάγει τους επιμορφούμενους στις Γλώσσες Περιγραφής Υλικού (Hardware Description Languages – HDL) με την εκμάθηση της VHDL και την παρουσίαση αντίστοιχου περιβάλλοντος ανάπτυξης και σχεδίασης ψηφιακών κυκλωμάτων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αντίληψης για τις αρχές που διέπουν τα ψηφιακά κυκλώματα. Αυτό περιλαμβάνει τόσο μαθηματικές έννοιες, όπως τα διάφορα συστήματα αρίθμησης και τους κανόνες της άλγεβρας Boole, πάνω στις οποίες στηρίζεται η θεωρητική ανάπτυξη των κυκλωμάτων, όσο και έννοιες που αφορούν το υλικό με το οποίο συνθέτονται τα ψηφιακά κυκλώματα. Είτε αυτό αφορά σε δομικά στοιχεία είτε σε πολύ πιο σύνθετα, η παρουσίαση θα γίνει με τέτοια μέθοδο που δεν θα απασχολήσει το σπουδαστή με τις έννοιες και τα ζητήματα της ηλεκτρονικής που διέπουν τη στοιχειώδη λειτουργία αυτών των κυκλωμάτων, αλλά θα εστιάσει σε ένα υψηλότερο, αφαιρετικό επίπεδο, ώστε να είναι ευκολότερη και πιο εστιασμένη η κατανόηση της ύλης.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι  θα έχουν αποκτήσει την κατάλληλη υποδομή για την κατανόηση των βασικών λειτουργιών και σχεδιαστικών αρχών των λογικών κυκλωμάτων και θα είναι σε θέση να περιγράψουν αλλά και να σχεδιάσουν αντίστοιχα κυκλώματα με τη χρήση της VHDL.

Τι θα μάθεις
Να αναγνωρίζεις τις βασικές αρχές του δυαδικού συστήματος αρίθμησης, και να εξηγείς πώς πραγματοποιούνται πράξεις με αυτό
Να διατυπώνεις τις βασικές αρχές της θεωρίας της Άλγεβρας Boole
Να προσδιορίζεις τις βασικές λειτουργίες των λογικών πυλών
Να ανακαλείς και να αποτυπώνεις τους κανόνες απλοποίησης λογικών εξισώσεων
Να αποτυπώνεις τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία δομικών ψηφιακών στοιχείων (κωδικοποιητές, πολυπλέκτες)
Να επεξηγείς τη φιλοσοφία λειτουργίας του λογισμικού για την ανάπτυξη κώδικα σε γλώσσα VHDL
Να διατυπώνεις τις βασικές αρχές λειτουργίας των συνδυαστικών και ακολουθιακών κυκλωμάτων
Διδακτέα Ύλη
  • Πέρα από το Δέκα
  • Λογικές Πύλες
  • Συνδυαστικά κυκλώματα
  • Απλοποίηση και Σύνθεση
  • Η μεγαλύτερη εικόνα
Instructor
Αρχική Τιμή Mαθήματος
€350.00
Περιλαμβάνει
  • Συνολικός χρόνος ενασχόλησης: 80 ώρες
  • Online μαθήματα με τους εκπαιδευτές: 16 ώρες
  • Διάρκεια: 10 εβδομάδες
Durations: 80 hour
Διαλέξεις: 18
Maximum Students: 1000
Skill level: beginner